Software updater

homebanner fridge blank blank

 

Da li ste znali da je korišćenje zastarelog softvera bezbednosni rizik? Tako je. Nemogućnost da ažurirate softver može da dovede do povrede bezbednosti vašeg poslovanja - i možete biti oštećeni.   83postou TOP10 otkrivenih malvera se mogu izbeći sa Softvare Updater-om na prvom mestu

 

Making sense of threats for SMBs

Svet bezbednosti podataka je složen i brzo se menja. Većina kompanija ima suviše toga da uradi i suviše puno varijateta u ponudi za održavanja znanja svojih stručnjaka za bezbednost. Ali sa zlonamernim programima kao što su Stuxnet i Flame, koji su svakodnevno u vestima, dobili smo nekoliko pitanja iz različitih kompanija o izloženosti njihovih podataka i poslovanja riziku.

Esa Tornikoski iz F-Secure-a kaže: "Cyberwar, hacktivizam, DDoS napadi. Svakodnevno se pojavljulju u vestima, a to se događa samo multinacionalnim kompanijama i vladama?"

"Kompanije žele da znaju da li su njihovi podaci i poslovanje ugroženi."

smallthumb esa 344x264

Esa Tornikoski, menadžer proizvoda

 

smallthumb dima2 344x264

Dmitry Viktorov, vodeći arhitekta softvera

Ne postoji samo jedna "vrsta" pretnje, već čitava paleta raznovrsnih pretnji

Jedna od najvažnijih stvari za preduzeća je da se shvate koji slučajevi čine velike medijske priče, a koji predstavljaju pravu opasnost za mala i srednja preduzeća. Kako da znate koji napadi najverovatnije mogu uticati na vaše poslovanje?

Ono što, u stvari, najviše pogađa SMB nije jedna "vrsta" pretnje, već konstantne promene stalno prisutne opasnosti od sajber-kriminala. To je nešto što ne možemo da se svrsta u kategorije kao što su "virusi" ili "spam", a to svakako nije dobro dokumentovana u medijima. Posao sajber-kriminala, je bogat i složen kao i svaki drugi - i svaka pojedinačna "pretnja" je kreirana od strane drugog hakera, kupovali i prodavali i prepliću sa mnogim drugim elementima. Rezultat je složen mehanizam sa mnogo različitih oblika - samo jedan jasan cilj, da ukrade podatke i novac.

"Razlog je jasan: ukrasti vaše podatke i novac."

 

Eksploatatori ranjivosti: Čak i proveren izvor može iskaliti pustoš

Najpoželjniji način za napadače da dobiju pristup računaru je kroz eksploataciju ranjivosti. To je jednostavno umetnost pronalaženja bezbednosnih rupa u bilo kojem softveru koji se koristi i kao način da se zarazi mašinu. Najčešći krivac - Stari, nenadogradjeni softver. "Softver predstavlja otvorena vrata na PC-u", kaže Tornikoski.

"Zastareli i nenadograđeni softver predstavlja široko otvorena vrata za sve vrste napada, posebno sa bezopasnih mesta." Primeri poput reklamnih banera - koji se nalaze na sajtovima kao što su novine kojoj većina ljudi ukazuje poverenje - su posebno dizajnirani da iskoriste dodatake kao što su Java i Flash. Oni traže svaki način da zaraze mašinu, i instaliraju trojanca koji krade podatke, pretvara u bot, ili jednostavno ga blokira i drži ga za otkup.

Standardna malver zaštita nije dovoljna. Za pravilnu bezbednosti, kompanije treba da održavaju svoj softver ažuriranim. Još bolje, potreban im je proizvod koji čuva njihov trenutni softver za njih.
"Vaš softver predstavlja otvorena vrata na PC-u"

smallthumb calendat hand 344x264

Ne protekne mnogo vremena do pojave eksploatacije ranjivosti, posle tri dana svako može da napravi svoj exploit.

 

tapsa

Tapio Koskinen, Director, produkt menadžer

Najpotpunija bezbednost na svetu, isporučena kao servis

F-Secure Protection Service for Business je najsveobuhvatnije bezbednosno rešenje na tržištu, pre svega se prodaje kao usluga preko hiljade F-Secure partnera širom sveta. Ona obuhvata sve aspekte bezbednosti, uključujući zaštitu od virusa i spajvera, spam i zaštitu e-pošte, kao i firevall i zaštitu servera.Poslednja novina, ažuriranje softvera upotpunjuje ukupan portfolio rešenja i usluga koji se nudi za mala i srednja preduzeća. To štedi mnogo vremena za IT administratorima i krajnjim korisnicima, kao i malim i srednjim preduzećima, štiteći od bezbednosnih rizika vezanih za korišćenje neažuriranog softvera.

"Software Updater dopunjuje našu ponudu sveobuhvatne zaštite za mala i srednja preduzeća"