ozadje novice

Besplatan F-Secure alat Online Scanner "pronalazi problem u korenu"

F-Secure Online Scanner je osvežen, obnovljen i poboljšan kako bi očistio malver u jednom potezu sa Vašeg računara, skeniraj - očisti današnje nedodirljive rootkit-ove.

Helskinki, Finland - F-Secure besplatna alatka Online Scanner je potpuno obnovljen. Sada je F-Secure Online Scanner brži, lakši i moćniji nego ranije, sada otklanja i napredne rootkit-ove, koji su najteži za uklanjanje. Alat sada zauzima 5Mb, jednostavan je za korišćenje, dovoljno je samo nekoliko koraka. F-Secure Online Scanner "čisti" bez instalacije na Vaš računar - tako da korisnici mogu pokrenuti alatku i  više ne moraju da misle o tome.

44% korisnika je priznalo da je nesigurno prilikom surfovanja webom zbog nesigurnih linkova koji mogu dovesti  do infekcije njihovog računara * - za ovo postoji realan razlog.

"Cyberspace je džungla" kaže Kimmo Kasslin, Director Security Research at F-Secure Labs.

"Sajtovi koji su obično pouzdani sada su kompromitovani malverom, a korisnici mogu biti neprimetno zaraženi bez očiglednog znaka za to - jednostavnim klikom na maliciozni ili kompromitovani sajt.  Zato je uvek dobra ideja da pokrenete brzo skeniranje - čak i ako imate drugi instalirani bezbednosni softver."

 

Uklanja viruse + rootkits = All in One čišćenje

 

Napredni rootkititovi se pokreću pre nego se pokrene operativni sistem, što ih čini teško uhvatljivim. Dva najveća i najbrže rastuća botneta, TDL and ZeroAccess koriste rootkit tehnologije kao bi se širili. ZeroAccess je uspeo da inficira milion računara u 2012 godini sa 140 000 statičkih IP adresa u Americi i Evropi -  prema F-Secure's Threat Report H2 2012. 

 

Uklanjanje rootkit-ova može biti kompleksno i vremenski dugotrajno, često zahteva od korisnika da kreira zaseban CD ili USB memoriju kao i da potroši vreme pozivajući podršku za korisnike. Sa F-Secure Online Scanner-om nemate potrebe za CD-om, zahvaljujući novoj Deep Clean funkcionalnosti, uz Linux operativni sistem specijalizovan za ukanjanje rootkit-ova. Kada Online Scanner detektuje rootkit, on butuje mašinu pod DeepClean-om koji uklanja malver. Posle uklanjanja, DeepClean butuje mašinu nazad na Windows. Sve se to radi automatski bez interakcije korisnika.

 

"Prednosti novog F-Secure Online Scanner-a je brzina, jednostavnost i univerzalnost" kaže Kasslin. "On je mali i nije zahtevan ali je prepun snage, detektuje momentalno najnovije pretnje."

 

Skenirajte i očistite Vaš računar besplatno, preuzimanjem F-Secure Online Scanner-a sa: http://www.f-secure.com/en/web/home_global/online-scanner .

 

F-Secure Online Scanner nije zamena za full preventivno bezbednosno rešenje.  Najbolje svetsko kompletno i bezbednosno rešenje** za Vaš računar, identitet i online život, koristite F-Secure Internet Security 2013.

Dostupan na: http://www.f-secure.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=21

*F-Secure sveobuhvatna internet anketa 6.400 pretplatinka uzrasta od 20 do 60 godina iz 14 zemalja: Švedske, Finske, Italije, Španije, Velike Britanije, Nemačke, Holandije, Belgije, SAD, Kanade, Brazila, Indije i Japana. Istraživanje je sproveo GfK, 25. Maj -1. Jun 2012.

**F-Secure Internet Security 2013 je ponovo osvojio nagradu za najbolju zaštitu  za 2012 po nezavisnom testiranju AV-Test  Instituta. www.av-test.org . Sistem bezbednosti je baziran na istoj tehnologiji kao i Internet Security 2013.

 

F-Secure ? Protecting the irreplaceable

Dok ste skoncentrisani na ono što je važno za Vas, mi smo uvereni da ste zaštićeni i bezbedni na mreži bilo da koristite računar ili pametni telefon. Mi smo Vam takodje omogućili backup kako bi mogli da delite važna fajlove. Naše usluge su dostupne preko 200 operatera širom sveta i u milionima domova i kompanija. F-Secure je osnovan 1988 godine, listiran na berzi NASDAQ OMX Helskinki Ltd.

 

f-secure.rs I f-secure.com