ozadje novice

Mesečno se otkriju brojne softverske "rupe" - Da li je Vaš posao zaštićen?

Ukoliko Vaš softver nema najnoviju verziju, to je prilika za kriminalce da upadnu u Vašu mrežu, jer svaki softver je ranjiv.

Beograd, 02.07.2013. - U junu smo videli sigurnosna ažuriranja za preko 100 propusta i to u najčešće korišćenom softveru za Windows radne stanice, svaka od ovih ranjivosti predstavlja priliku za upad sajber kriminalaca u korporativne mreže. Sa novim proizvodom Client Security Premium, F-Secure je napravio rešenje sa kojim korporacije lakše nego ikad zakrpe softverske propuste koji su kritični za bezbednost podataka - takođe obezbeđuje jaču pokrivenost za novootkivene "rupe" koje još nisu zakrpljene.

Ranjivost podataka preko ranjivosti softvera, može koštati kompanije hiljade čak i milione evra godišnje. Sajber kriminalci koji imaju za cilj da se infiltriraju u poslovne mreže koriste dva osnovna načina: Oni šalju ciljane email poruke sa zlonamernim prilozima prilagođene "žrtvi" ili kompromituju sajtove koje zaposleni često posećuje. Do tada eksploatišući ranjivosti u softveru koji je instaliran na "žrtvinom" računaru oni dobijaju pristup mašini, inficiraju je sa zlonamernim programom koji špijunira korisnika i krade podatke.

"Ne prođe ni nedelju dana a da ne čujemo o novoj krađi podataka" - Mikko Parkkola, Product Manager u F-Secure. "Najbolja odbrana je dvostruki pristup. Kako bi zakrpili ranjivosti koje su već poznate i ako su one ažurirane od strane proizvođača softvera, kompanije bi trebale da imaju softver up-to-date. Takođe, da bi se zaštitili od novih zlonamernih programa koji koriste ranjivosti vendora koji još nisu toga svesni, kompanijama je potrebno proaktivno ponašanje zasnovano na explit zaštiti. F-Secure Client Security Premium radi oba"

"Ciljna grupa za sajber kriminalce su kompanije, a cena samo jedne infekcije može biti značajna, uz gubitak informacija, ukradenih sredstava, prekid poslovnja da ne pominjemo štetu ugleda kompanije ukoliko su podaci ugroženi" - Pekka Usva, Vice Presidet, Corporate Security u F-Secure. "Zato je logično da imate na raspolaganju najbolju zaštitu"

Najbolja zaštita sada je još bolja

F-Secure Client Security Premium sadrži ažuriranje softvera, koji omogućava da operativni sistemi i aplikacije budu ažurirani. Client Security Premium aktivno skenira računare u potrazi za nedostajućim bezbedonosnim ažuriranjima i zakrpama kako bi ih raporedio automatski, takođe je na raspolaganju i ručni odabir ažuriranja. F-Secure Lab,  70% - 80% od prvih deset otkrivenih zlonamernih programa moglo bi biti sprečeno sa ažuriranim softverom, pokazuje da potreba za proaktivnim upravljanjem zakrpama nikada nije bila veća.

Software Updater ne upravlja samo Windows ažuriranjima, već i ažuriranjima drugih aplikacija. Ovo je važno zato što veliki broj ranjivosti potiče od ostalog softvera - pretraživače, njihove dodatke i bilo koje druge aplikacije pored operativnog sistema.

Client Security Premium je pojačan specijalnom zaštitom od eksploit-a, pomoću DeepGuard 5 (poslednja verzija F-Secure-ove tehnologije analize ponašanja), koja se takodje nalazi u  Client Security standard verziji. DeepGuard 5 konstantno prati programe sumnjivog ponašanja kako bi istog trenutka zaustavio sajber kriminalce koji pokušaju da iskoriste "rupe" softvera. Pošto je zaštita bazirana na analizi ponašanja a ne na ugroženosti, DeepGuard je u stanju da zaustavi čak i nove pretnje zlonamernih programa.

F-Secure Client Security Premium kombinuje nagradjivanu Best Protection tehnologiju* sa automatskim sveobuhvatnim bezbednosnim ažuriranjem softvera i unapređenom zaštitom od eksploita u jedno integrisano rešenje koje se ističe medju endpoint bezbednosnim rešenjima. Uz konstantno visoku stopu detekcije i dokazano mali uticaj na performanse računara, Client Security nudi centralno upravljanje proaktivne zaštite. Pruža korporativno rešenje sa integrisanim antivirusom, firewall-om, antispyware-om, rootkit skeniranjem i praćenjem ponašanja. Poboljšana browsing zaštita radi na svim pretraživačima i tačno prikazuje korisniku koji sajtovi su bezbedni  i automatski blokira štetne sajtove.

F-Secure Client Security Premium i Client Security Standard su dostupni kroz hiljade prodajnih partnera širom sveta. Za više informacija http://www.f-secure.com/en/web/business_global/products/desktops/overview

*F-Secure je dobio nagradu "Best Protecton 2012" za zaštitu od zlonamernih programa, od AV-Test Institute. www.av-test.org .

Više informacija:

Software Udater /  DeepGuard 5

http://campaigns.f-secure.com/software-updater/index.html

F-Secure Client Security:

http://www.f-secure.com/en/web/business_global/products/desktops/overview

www.f-secure.rs |www.f-secure.com