ozadje novice

F-Secure nudi Premium servis koji sinhronizuje lozinke preko Evropskog cloud-a

Novi "F-Secure Key" olakšava svima da koriste jedinstvenu lozinku sa svaki nalog.

Beograd - 06. decembar 2013. F-Secure je objavio novi "password manager" koji skladišti i šifruje podatke lokalno na uređaju. Dostupna kao premijum odlika, on sigurno sinhronizuje lozinke preko više uređaja putem Evropskog cloud-a.  Sa "F-Secure Key", svi serveri sinhronizuju lozinke putem uređaja koji su u vlasništvu i pod nadzorom F-Secure-a, u okviru Evropske unije.

Korisnicima je aplikacija potpuno besplatna, kaže Perttu Tynkkynen, Director, Consumer Sales and Marketing u F-Secure. "F-Secure Key je potpuno besplatan, ukoliko korisnici žele da ga koriste na jednom uređaju. A podaci su sačuvani i enkriptovani upravo na njihovom uređaju"

Prema F-Secure istraživanju, 39% potrošača globalno koristi samo jednu ili par lozinki za sve servise, * i na taj način su u još većem riziku da budu hakovani. "F-Secure Key" je bezbedno, pouzdano rešenje za ovaj problem, tako da svako može imati jaku, jedinstvenu lozinku za svaki servis koji koristi, jednostavno i lako.

"F-Secure Key je adresirano na sve manje poverenje potrosača - pokazano u Snowdenovim otkrićima" kaže Maria Nordgren, Vice President, Consumer Security u F-Secure. Naša Evropska bezbednost u cloud-u je jedinstveno sredstvo koje nam omogućava da sinhronizujemo osetljive informacije potrošača, kao što su lozinke u svim svojim uređajima.

Personalni asistent za lozinke

F-Secure Key bezbedno skladišti lozinke, korisnička imena i druge kredencijale, tako da možete bezbedno pristupiti bilo kom uređaju koji koristite: pametni telefon, tablet, PC ili MAC. Postoji samo jedna glavna lozinka koju je potrebno da zapamtite - ključ za sve druge lozinke, koje se šifruju i skladište bezbedno na uređaju. Prijavljivanje na online servise je lako sa F-Secure Key, koji  automatski popunjava koristničko ime i lozinku polja (osim kod iOS). Kad god korisnik kreira novi nalog za online servis, F-Secure pomaže u stvaranju lozinke koja je bezbedna i jedinstvena. Aplikacija takođe ima uslugu upozorenja u realnom vremenu koja obaveštava korisnike o velikim hakerskim incidentima uperenih na online servise koje mogu ugroziti njihovu sigurnost. F-Secure Key je besplatan za preizimanje i korišćenje na svim podržanim platformama. Da biste sinhronizovali podatke automatski preko uređaja, iznosi 14,50? godišnje.

Besplatne odlike:

  • Besplatan i lak pristup svim Vašim korisničkim imenima, lozinkama i ostalim kredencijalima (password manager)
  • Automatsko logovanje ( PC, Mac, Android)
  • Siguran generator lozinki
  • Novosti  koje će Vas obavestiti o velikim hakerskim incidentima na internetu
  • Jaka enkripcija kako bi zaštitili Vaše podatke
  • Intuintivna i brza pretraga za Vaše kredencijale koji su Vam potrebni
  • Radi na svim uređajima: Računarima, Mac, tabletima, pametnim telefonima

Premium odlike:

  • Brza, automatska sinhronizacija podataka na svim uređajima preko bezbednog Evropskog cloud-a.

F-Secure Key možete preuzeti sa sledećim linkovima:

Za više informacija o tome kako F-Secure rukuje sa korisničkim podacima, pročitajte F-Secure Privacy Policy .

*F-Secure Digital Lifestyle Survey 2013 prilikom web intervjuisanja 6.000 širokopojasnih pretplatnika uzrasta od 20 do 60 godina iz 15 zemalja: Nemačka, Italija, Francuska, Velika Britanija, Holandija, Belgija, Švedska, Finska, Poljska, SAD, Brazil, Čile, Kolumbija, Australija i Malezija. Istraživanje je završeno GfK, aprila 2013.

F-Secure ? Protecting the irreplaceable

Dok ste skoncentrisani na ono što je važno za Vas, mi smo uvereni da ste zaštićeni i bezbedni na mreži bilo da koristite računar ili pametni telefon. Mi smo Vam takodje omogućili backup kako bi mogli da delite važne fajlove. Naše usluge su dostupne kod preko 200 operatera širom sveta i u milionima domova i kompanija. F-Secure je osnovan 1988 godine, listiran na berzi NASDAQ OMX Helskinki Ltd.

www.f-secure.rs   www.f-secure.com  www.twitter.com/fsecure  www.facebook.com/f-secure